Us donem la benvinguda a aquest espai per a compartir…

28 octubre 2015

Arrenquem el nostre Blog, i en primer lloc volem donar-vos la benvinguda a aquest espai en què compartirem a nivell educatiu reflexions, opinions, informació, etc que esperem que vos aporte, il·lusione o motive, entre altres coses.

Per a aquest primer post, volem compartir l’entrevista que li van fer a La Aventura del Saber de Tve, a una gran amiga de Ninos i el Grup Florida, Mar Romera.

Mar és sempre font d’inspiració i motivació per a aquelles persones que ens dediquem a l’educació i en especial a l’educació en la primera infància. Va ser la primera persona amb la qual vam comptar en Ninos quan vam arrancar el 2012 el projecte, de la Setmana de la Primera Infància, a més és col·laboradora com a docent en el Curs sobre Intel·ligències Múltiples de Florida Universitària.

A part d’això Mar Romera és presidenta de l’Associació Pedagògica Francesco Tonucci, especialista en intel·ligència emocional, llicenciada en pedagogia i psicopedagogia i apassionada defensora de la infància.

Mar en aquesta entrevista ens ressalta una cosa que és molt important i que des Ninos compartim i és que ens mereixem un sistema educatiu per a tots i per a totes, més just i més inclusiu.

Hem de promoure un canvi de paradigma i el fer-ho està a les nostres mans (les del professorat). Hem d’escoltar més la veu dels xiquets i xiquetes, sobretot en aquells aspectes que els afecten i els incumbeixen.

Tenim moltíssims professionals meravellosos, amb vocació i professió, mestres que estimen al seu alumnat, i que seran els que traguen el sistema educatiu endavant.

Mar a més reflexiona sobre una sèrie d’idees com són:

  • Cal triar l’escola per projecte educatiu i no per prestigi social.
  • L’escola ha de ser un lloc obert a la participació i opinió de les famílies.
  • El joc és un dret dels xiquets i xiquetes.
  • Els infants han de conquerir la seua pròpia autonomia trencant els límits que els posem, per poder realment créixer i per poder arriscar, prendre decisions sobre la seua pròpia vida.
  • Necessitem crear comunitat perquè els xiquets i les xiquetes es moguin sols.

Us deixem l’enllaç a l’entrevista i esperem que la disfruteu, perquè sempre és un plaer escoltar a Mar.