Compartim experiències amb els professionals de demà

10 novembre 2015

Un curs més i des del compromís amb una formació de qualitat de les quals seran les futures i futurs mestres, Florida Universitària i Ninos, hem començat el nostre cicle de col·laboracions, amb el qual pretenem acostar el model educatiu de les Escoles Ninos als estudiants d’educació.

Aquesta sèrie d’accions, van arrancar el passat 23 d’octubre amb una xarrada per part de Virginia Sanjaime i Pilar Garcia, Coordinadora i Psicòloga, respectivament, de l’Escola Infantil Municipal Ninos de Chiva. En aquesta trobada amb l’alumnat del Grau d’Infantil i Primària es va donar a conèixer el model educatiu de Ninos, el treball que desenvolupem en les escoles i com ho duem a terme. Competències, mons, descriptors, observació, experiències… van ser conceptes pels quals vam ser passant.

Sense cap dubte vam voler transmetre una filosofia on tot gira entorn del xiquet i la xiqueta, on tenen veu per a ser escoltats, on el joc no solament és un instrument, sinó també és un dret dels xiquets, on nosaltres (les educadores i educadors) hem de crear un món on els xiquets i les xiquetes conquisten la seua pròpia autonomia trencant els límits que els posem, per a poder realment créixer i per a poder arriscar prenent decisions sobre la seua pròpia vida.

A açò, que ha sigut el començament, li queden experiències que faran a l’alumnat de Grau posar-se en l’altre costat de la moneda, vivint, participant, sentint, descobrint… com si de xiquets i xiquetes es tractara. Experiències que segur els farà canviar la mirada.