Els Premis Sambori reconeixen un any més el treball de les Escoles Infantils Ninos

26 abril 2016

En aquest 2016, quatre han sigut les Escoles Infantils Ninos: Carlet, Vinalesa, Alfafar i Xàtiva, reconegudes en este premi de literatura en valencià.

Les escoles de Vinalesa i Alfafar van elaborar uns treballs que aprofundien en allò que està molt present en el dia a dia en els nostres centres, la igualtat de gènere i el respecte i atenció a la diversitat i que es titulaven respectivament “Cóm soc jo? Soc diversa” i “Jo no vull ser un príncep blau”.

D’altra banda les escoles de Carlet i Xàtiva van aprofundir en els seus treballs en el detall de les emocions que ens rodegen dia a dia en la relació entre els infants. Carlet amb el seu conte “Els detalls d’en Joan” va fer una parada en les formes que, com a adults, tenim de relacionar-nos amb els xiquets i les xiquetes. I Xàtiva amb el conte “Parlem de les emocions” va obrir una finestra on poder veure les diferents emocions que rodegen l’alumnat al seu dia a dia.

Sens dubte, els quatre són treballs que reflectixen part de l’essència del que són les Escoles Infantils Ninos i quina és la nostra visió sobre l’educació en el nostre tram d’edat. I per això és sempre una alegria veure la nostra labor i la nostra aposta per la llengua reconeguda.

Continuarem treballant per a comptar històries, les nostres històries, però clar està, en valencià.