Guia per a pares i mares de prevenció de lesions no intencionades

23 juny 2016

Aprofitant que de seguida disfrutarem el període vacacional i que en esta època de l’any els xiquets i les xiquetes solen estar amb una menor supervisió, volem compartir amb les famílies la “Guía para padres de prevención de lesiones no intencionadas en niños”, que serà de gran ajuda per a previndre, disminuir i tindre en compte els riscos a què els nostres fills i les nostres filles estan exposats, com a caigudes, cremades, intoxicacions, accidents de tràfic…

Es tracta d’una guia elaborada per professionals de la salut, entre altres, i els membres del Comitè de Seguretat i Prevenció de Lesions no intencionades de l’Associació Espanyola de Pediatria i que va ser presentada en l’últim congrés de l’AEP. A més està reconeguda per la Fundació Mapfre.

Esta àmplia guia, que a més la podeu descarregar lliurement en format PDF des d’ací, dividix els seus temes en cinc capítols:

  • IMPORTÀNCIA SOCIOSANITÀRIA DE LES LESIONS NO INTENCIONADES EN LA INFÀNCIA.
  • PRINCIPALS ACCIDENTS: Caigudes; cremades; ofegaments; sufocació i estrangulació; intoxicacions; mossos i picadures; cos estrany; tràfic.
  • PRINCIPALS ACCIDENTS PER EDATS. Podem consultar així el rang d’edat del nostre fill o filla.
  • PERILLS EN… La llar; el carrer; l’esport; en un incendi.
  • PRIMERS AUXILIS. Recomanacions generals; Maniobres de reanimació cardiopulmonar pediàtrica bàsica; Cos estrany en via respiratòria; Ofegaments i asfíxia; Traumatisme cranial; Fractures; Cremades; Ferides; Intoxicacions; Mossos i picadures.

En esta guia de l’Associació Espanyola de Pediatria, trobaràs en el tercer capítol i entre les pàgines 114 a la 125, informació rellevant i de gran utilitat per al tram d’edat de l’alumnat que forma nostres Escoles Infantils Ninos, de 0 a 3 anys.

La millor ferramenta de què disposem davant d’alguna lesió no intencionada que se’ns presente, és ser conscients dels riscos, la prevenció i la correcta actuació. Per això des d’ací vos recomanem esta guia tan ben elaborada, que segur ens ajudarà a evitar situacions no desitjades durant els viatges en les nostres vacacions, el temps d’oci i el dia a dia en la llar.

Font: bebesymas.com