La importància de l’educació infantil

11 octubre 2016

Vos deixem un extracte i l’enllaç a l’article complet del text que publicava el diari Levante-EMV el passat 6 d’octubre de la mà de Miguel Ángel Presno, Professor de Dret Constitucional de la Universitat d’Oviedo.

“Afavorir l’educació infantil en el primer cicle de 0 a 3 anys hauria de ser un dels objectius prioritaris per a les autoritats educatives”. Davall esta premissa Presno reflexiona sobre el tema, fent-se eco de les paraules d’Unicef que ens recorda que: “en els primers mesos i anys de vida cada contacte, cada moviment i cada emoció redunden en una explosiva activitat elèctrica i química en el cervell”. “Pareix que una escolarització primerenca i adequada entre els primers mesos i els tres anys incidirà de manera molt positiva en la millora del rendiment escolar futur però, sobretot, en la vida d’eixos xiquets i xiquetes, que, en eixe període, comencen a conèixer el seu propi cos i el dels altres; aprenen a respectar les diferències observant i explorant el seu entorn familiar, natural i social; adquireixen progressivament autonomia en les seues activitats habituals; desenvolupen les seues capacitats afectives; es relacionen amb els altres i adquireixen a poc a poc pautes elementals de convivència i relació social; desenvolupen habilitats comunicatives en diferents llenguatges i formes d’expressió… i és que, en paraules de John Dewey: l’educació no és preparació per a la vida; l’educació és la vida en si mateixa”.