Ninos col·labora en la creació de la primera sala d’art d’Espanya per al 0-3 anys.

17 novembre 2016

Ninos Gestió Educativa Coop. V. hem col·laborat amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, com a assessors pedagògics en la creació del primer espai permanent adreçat al segment 0-3 anys.

En el marc del programa Comencem de 0, el consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha establert una col·laboració amb Ninos i l’empresa valenciana Arquilecturas per a la creació d’un grup de treball que desenvolupe aquest projecte.

Espai de Telles, que s’inaugura el proper diumenge 20 de novembre a les 11:00 hores, amb motiu del Dia Internacional de la Infància, es tracta d’un espai que convida a participar, sentir, observar, investigar, descobrir, intervenir, recórrer … que situa al Museu del Carme, on s’ubica, en el primer centre d’art espanyol que compta amb un espai permanent dedicat a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys.

Inspirats en la tavola lluminosa de Reggio Emilia, l’Espai de Telles del Centre del Carme s’organitza a partir de quatre taules de llum recuperades dels fons del Consorci de Museus i al seu voltant es crea una volumetria que possibilita una major superfície d’exploració i que busca la seua inspiració en la tècnica de l’origami: el sòl es replega perquè l’activitat es desplegue, a partir de la repetició de figures polièdriques que conviden a recórrer i habitar l’espai.

L’Espai d’Telles es presenta com un espai mutant i evolutiu amb elements manipulatius que aniran evolucionat durant l’any, i que donen inici a tot un món d’experimentació. Els xiquets i les xiquetes amb la seua curiositat innata sabran fer, construir, observar, gatejar, tocar, olorar, compondre i descompondre, trobar un reflex per baix, per dalt, per una banda o de l’altra, de manera individual o col·lectiva.

Allunyada de la lògica del pensament adult, l’acció es realitza sense prejudici, mitjançant el moviment i l’observació. Ens construïm amb curiositat i somriures, amb la seguretat de qui ens acompanya i la superació de xicotets reptes. A poc a poc, amb calma. No hi ha res més urgent que gaudir d’una infància feliç.

NOTÍCIA: LAS PROVINCIAS