Ninos imparteix formació al Cefire UV Facultat de Magisteri

07 juliol 2017

El CEFIRE, en el seu constant objectiu de millorar l’educació en la Comunitat Valenciana, organitza cursos de perfeccionament per al professorat i ens ha convidat a impartir algunes de les seues formacions. Enguany ha sigut un curs molt interessant. Hem tingut la sort de oferir allò que sabem fer a d’altres mestres.

Dins del projecte “L’aula d’infantil del segle XXI” hem impartit els cursos:

El mestre competent, acompanyant i guia. On parlàrem de les competències personals i professionals, de les empremtes que les i els mestres deixem en la infància (conscient o inconscientment). Reflexionàrem sobre la frase de Loris Malaguzzi “La persona que educa és una exploradora”, que ha planificar, observar i aprendre del camí recorregut.

L’infant com a protagonista. Suposa generar  un canvi en la mirada respecte als papers que cada persona té en el àmbit escolar. Hem d’ensenyar o han d’aprendre? Els xiquets i xiquetes tenen tot un món per descobrir i els docents hem de facilitar-ho, des del respecte a la diversitat individual.

Dins de les IV Jornades d’Innovació i Bones Pràctiques hem impartit el taller: El sabor del Soroll, presentar el material als infants. La sorpresa i el misteri com una eina per a despertar la curiositat i amb ella l’aprenentatge. Com diu Francisco Mora (expert en neuroeducació) “Sols aprenem allò que estimem”, les emocions desperten la nostra atenció, com una llum que il·lumina el coneixement. Ètica, estètica i creativitat, tres punt imprescindibles en les propostes educatives.

Han sigut experiències enriquidores, que ens fan estar encara més il·lusionades en el nostre projecte. Un projecte educatiu fet amb el cap des del cor.