L’Espai de Telles aplega a Castelló

05 octubre 2017

L’Espai d’Art Contemporani de Castelló inaugurarà el pròxim 7 d’octubre el primer centre d’art de la província que acollirà l’Espai de Telles, un projecte que naix per a ser una àrea permanent dedicada a la creativitat i l’experimentació per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. El projecte, que naix de la iniciativa del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Arquilecturas i Ninos, es presenta com un espai avantguardista mutant i evolutiu amb elements de manipulació que aniran evolucionant durant l’any, i que donen inici a tot un món d’experimentació.

Els xiquets i xiquetes, amb la seua curiositat innata, sabran fer, construir, observar, gatejar, tocar, fer olor, compondre i descompondre, trobar un reflex per a baix, per a dalt, d’una banda o per l’altre, de forma individual o col·lectiva. Espai de Telles convida a participar, sentir, observar, investigar, descobrir, intervenir, recórrer…

El projecte que ara s’inaugura a Castelló, dóna continuïtat al programa Comencem de 0, ampliant l’oferta que ja existeix en els Espais de Telles situats en el Museu del Carme de València i el MUBAG d’Alacant. Tres centres únics a Espanya per les seues característiques i la seua activitat permanent.

La col·laboració de Ninos Escoles Infantils, ha residit en l’assessorament pedagògic en la creació d’aquests espais permanents dirigits al segment 0-3 anys. Allunyada de la lògica del pensament adult, l’acció es realitza sense prejudici, mitjançant el moviment i l’observació. Ens construïm amb curiositat i somriures, amb la seguretat de qui ens acompanya i la superació de xicotets reptes. A poc a poc, amb calma. No hi ha res més urgent que gaudir d’una infància feliç.