Ninos rep el Segell d’Igualtat en l’Empresa que concedeix la Generalitat

02 febrer 2018

Ninos Escoles Infantils ha rebut el segell “Fent empresa. Iguals en oportunitats“, una distinció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que reconeix a empreses i organitzacions que de forma rellevant i significativa, apliquen polítiques d’igualtat de tracte i d’oportunitats als seus treballadors. El pla d’Igualtat de Ninos Escoles Infantils mostra la implicació de la cooperativa d’ensenyament amb la igualtat efectiva entre homes i dones.

Des del compromís ètic i d’acció social, la cooperativa d’ensenyament valencià treballa la coeducació com a element central de la seua estratègia, allunyant a l’alumnat i a les famílies dels esquemes d’una societat patriarcal tradicional.

El Pla d’Igualtat de Ninos Escoles Infantils aconsegueix un impacte en la societat que potencia la ruptura amb antics rols, a través de la sensibilització i l’educació. Un pla que, en el cas de Ninos Escoles Infantils, fa un pas més incorporant un valor social, amb el treball en l’aula, però també amb les famílies i amb el seu entorn.

Amb aquest nou reconeixement refermem els principis integradors i no discriminatoris per raons de sexe, d’origen cultural, creences religioses o qualsevol altra condició. Un model que impulsem a les nostres escoles per trencar els estereotips de gènere, on l’alumnat comparteix els afectes, sentiments, experiències i jocs sense fer biaixos de gènere.

El compromís amb la igualtat de Ninos Escoles Infantils també aconsegueix a les famílies de l’alumnat de les seues 15 escoles. El seu model d’ensenyament concep l’etapa 0-3 anys, com un cicle educatiu fonamental on s’assenten les bases i els valors de les persones que les xiquetes i els xiquets seran en el futur. Per açò, l’Escola Infantil Municipal Ninos renova cada curs el seu compromís d’oferir una educació de qualitat, adaptada a les necessitats individuals i evolutives de cada persona i que aposta per l’ensenyament com a motor de canvi.