Ninos assisteix a les primeres jornades “Gestionando Hijos” que tenen lloc a València.

15 octubre 2019

El passat 5 d’octubre una representació de Ninos va tenir l’oportunitat d’acudir a les primeres jornades realitzades a València del Tour “Gestionando Hijos”. En aquesta ocasió vam poder gaudir de les intervencions i reflexions que ens van plantejar ponents tan interessants com Alberto Soler, que va aprofundir sobre com afecta la parella l’arribada dels fills. Des d’una perspectiva de gènere, treballarem amb Marina Marroquí quina és la situació dels joves actualment i com podem detectar i trencar aquests micromasclismes que de tan adquirits, són pràcticament invisibles.

Albal Castellví, autora del llibre Educar sin gritar, ens va donar eines per a un treball educador, des de l’autonomia i el respecte de les decisions dels xiquets i xiquetes. L’empatia, el diàleg i la reflexió són punts clau per educar els menors en consciència dels seus actes i decisions. Jaume Buhigas ens va il·lustrar amb la bellesa d’educar i de l’educació, aquesta bellesa que costa però transcendeix i com per a Plató, al marge de l’estètic, abasta també el moral i el cognoscitiu.

Finalment el ritme a la jornada, va venir de la mà de Salva López, qui sota el títol Educar en Clave de Sol, ens va ensenyar com d’important és la posada en escena de les coses i la capacitat que aquesta tècnica té per a aconseguir certs objectius. Reflexions que no només serveixen per a l’aula, també per al treball i fins i tot per a la nostra rutina diària.

Sens dubte una jornada de la qual vam poder extreure moltes reflexions i idees que portar a la pràctica i més d’una possible col·laboració.