Si canvies la mirada canvia el món

31 octubre 2019

“Si canvies la mirada canvia el món, perquè sempre posem el nostre filtre que condiciona la manera de relacionar-nos” així ha començat la xarrada de Juvi Galan, assessora pedagògica de les escoles infantils Ninos.

L’alumnat de primer curs de Grau de Mestre/a en Educació Infantil i Primària de Florida Universitària ha compartit la mirada cap a la infància del projecte Ninos. S’ha parlat de la importància de treball interior que s’han de fer com a futurs docents, per tal de acompanyar a xiquets i xiquetes des de l’estima i el respecte. Valorant més el procés que els resultats, perquè pel camí del descobriment és per on s’arriba a l’aprenentatge. S’ha parlat de la necessitat de treballar en equip, de fer xarxa; reflexionant sobre com ens influeixen o influïm en altres amb les nostres accions i el privilegi que suposa poder enriquir-nos dels talents que cada persona pot aportar a l’equip. Perquè treballar en equip és també una manera de viure la Comunitat educativa, des de la comunicació, la empatia, l’assertivitat… es a dir, des de la creació del vincle de confiança sense el qual no és possible dur endavant cap projecte.

Després de veure imatges reals de criatures en el seu ambient, l’alumnat present s’ha escrit a si mateix, un desig de futur, baix la consigna «El primer dia que estiga al càrrec d’una aula m’agradaria que:» Després els han llençat per l’aire i a cada persona li ha tocat un  desig regalat; igual d’important, perquè al cap i a la fi, les persones que volen dedicar-se a l’educació estan fetes d’una pasta especial.

Enhorabona per la decisió que haveu pres i endavant amb el vostre projecte de vida; teniu totes les eines que necessiteu, tan sols heu de mirar-vos endins i trobar la vostra essència!