Metamorfosi – JOOP.

07 novembre 2019

Les Escoles Infantils Ninos, som un any més participis en el programa Jove Oportunitat de l’IVAJ. Aquest programa té com a objectiu reduir el abandonament educatiu primerenc (AET). Amb la formació que reben per part d’un coach i amb altres accions entre les que es troben l’acollida realitzada per empreses i institucions com les Escoles Ninos, es pretén aconseguir que facen una reflexió del seu projecte vital i tornen a estudiar. Les eixides a empreses i institucions en les que els agradaria treballar tenen com a fi que coneguen de primera mà quina és la tasca que en elles es realitza i quina formació necessiten.

A les Escoles Infantils Ninos els vam mostrar la nostra tasca educativa en la primera infància, fent-los partícips de la il·lusió i vocació amb la qual desenvolupem la nostra feina. Li vam parlar de quines són les habilitats, aptituds i actituds necessàries per a l’accés a un lloc de treball en educació infantil. Però sobretot intentem impregnar-los de l’amor, la confiança, la motivació, la il·lusió per superar reptes, la facilitat d’adaptació, la capacitat d’aprenentatge … amb la qual treballa el nostre alumnat, dia a dia a les nostres aules. Intentem transformar-los la mirada, perquè vegen el món a través dels ulls dels infants.

Sens dubte aquesta acollida que fem a aquests grups de joves, és una cosa que ens satisfà profundament, ja que una escola cooperativa ha de ser una escola inclusiva, que aposte per tot el seu alumnat, que traga el millor de cadascun i una i que tinga la capacitat de transformar a millor el futur de les persones que passen per les seues aules.

Agraïm aquest tipus de programes que aposten pel valor de les persones i desitgem continuar col·laborant en ells molts anys més.

Fotografies de l’alumnat de Monóvar, Villena i Elda a l’escola Ninos de Castalla i de l’alumnat de Picassent a l’escola Ninos Monpeixet de Picassent.