[vc_row][vc_column][vc_column_text]

NINOS Escoles Infantils, ha celebrat la primera trobada que va conjuminar a alumnat d’Educació Infantil, de Cicle Formatiu, Grau Universitari i Màster, a més de professionals en actiu i representants de l’administració educativa, en un marc que va possibilitar la reflexió que des de totes aqueixes visions es té cap a la infància.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»11737″ img_size=»full»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

La trobada va albergar el lliurament de la primera edició dels premis “El món amb la mirada de la infància”. Uns premis impulsats per Ninos, Florida Universitària i Consum, l’objectiu dels quals és posar focus en la mirada que tenen els futurs i futures professionals del sector cap a la infància, promovent i posant en valor, la generació d’una cultura de la infància. Aquest guardó, premia projectes d’investigació d’estudiants de Grau Universitari i Màster. “Aquests premis volen rendir un homenatge al que realment significa per a NINOS la ‘Mirada de la Infància’: tendresa, innocència, curiositat, sorpresa, observació, experimentació, joc, aprenentatge, emocions…”, destacava Chusa Campillo, gerent de Ninos Escoles Infantils.

A més, en aquesta part també es va presentar la segona edició dels premis, en la qual s’ha donat cabuda a alumnat de Cicle Formatiu d’Educació Infantil.

Després del lliurament dels premis, en el marc de la Trobada Educativa NINOS es va presentar el llibre ‘Yuru i Llaura’, escrit per Eva Lucia Bayarri, escriptora, editora i cantant, i il·lustrat per Juvi Galán, responsable pedagògica de les Escoles Infantils Ninos i il·lustradora.

Aquest projecte està en el marc de la col·laboració que, aquestes dues dones, han fet amb la WFMF i WWF, i que publica Bocaabajo edicions, amb la col·laboració de Florida i Ninos com a punt de partida de la línia editorial que Ninos té com a projecte de futur.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»11740″ img_size=»full» onclick=»img_link_large» img_link_target=»_blank»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

La trobada es va clausurar amb la ponència ‘Les arracades de la Mestra’, de Mª Carmen Díez; mestra d’ensenyament Primari i especialista en Educació Infantil. Es va tractar d’una ponència molt entranyable que partia d’anècdotes del dia a dia de l’escola i aprofundia en la importància de l’escolta activa a l’aula. ”Els xiquets i les xiquetes són gent pensant, persones com tu i com jo, només que amb menys experiències viscudes”, relatava la mestra. Va parlar d’educació amb escolta activa, que, sense ella “li ho perd el mestre i mestra, perquè tota l’estona passen coses a l’aula”.

Els mestres i mestres han de ser porosos, flexibles, amigables, perquè hi ha moltes converses a l’aula que són molt importants per a l’aprenentatge en l’edat infantil. “Les programacions no han de manar el que succeeix a l’aula dia a dia”, comentava.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»11736″ img_size=»full» onclick=»img_link_large» img_link_target=»_blank»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»11735″ img_size=»full»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sens dubte es va tractar d’una jornada molt enriquidora, en la qual vam mostrar la quantitat de talent professional i personal que acompanya a les criatures en l’educació infantil de primer cicle, en el seu camí cap al futur.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»11738″ img_size=»full»][/vc_column][/vc_row]