Menu

PROJECTE EDUCATIU

Ninos és un projecte jove, dinàmic i innovador que naix des del convenciment que l’educació és el motor de canvi en el món.

Totes les persones que formem Ninos som agents actius, creadors i transformadors del projecte educatiu Ninos. Hi aportem les nostres competències professionals i personals, i fem que el projecte cresca en innovació i diferenciació.

 

   LA LLIBERTAT D’ACCIÓ SENSE POR D’EQUIVOCAR-SE ÉS UNA DE LES BASES DEL NOSTRE PROJECTE PEDAGÒGIC. 

 

El nostre projecte afavoreix el desenvolupament de les competències personals de cada xiquet i xiqueta, li dóna l’oportunitat de desenvolupar tot el potencial que té. Fomentem un pensament obert i creatiu, basat en una metodologia emprenedora i innovadora, i oferim propostes educatives diferenciadores.

Proposem activitats de manipulació i experimentació que donen curs a la interacció creativa i a la imaginació.

Fomentem la participació i el joc cooperatiu. La nostra eina fonamental és el joc, que ens permet, de més a més, descobrir emocions, i aconseguir, per tant, un desenvolupament emocional òptim.

projecte educatiu ninos banner 01

CLAUS DEL PROJECTE EDUCATIU

Partint de la nostra visió de l’existència d’una cultura de la infància, diferenciada com a etapa en el desenvolupament de la vida, i des del convenciment que l’ésser humà és competent des que naix, i subjecte de drets en un model de societat diversa, igualitària, justa i democràtica; a NINOS promovem una educació de qualitat, des del plantejament d’un model de projecte pedagògic basat en el desenvolupament de COMPETÈNCIES EMPRENEDORES, basades en els principis que hi ha tot seguit.

 

   CENTRES PIONERS EN EL DESENVOLUPAMENT DE COMPETÈNCIES I
ESPERIT EMPRENEDOR PER A L’ALUMNAT
DE 0 A 3 ANYS.

 

L’èmfasi en el MÓN EMOCIONAL, fonamental per al desenvolupament de la persona. L’ésser humà és emocional per naturalesa, la presa de decisions està condicionada per les emocions, i la gestió adequada en promou la felicitat.

El desenvolupament afectiu passa pel reconeixement de les nostres emocions i de les d’altre. S’activen, per tant, els mecanismes de socialització i es fomenta una relació òptima amb altri, veient-nos identificats i reflectint-nos. Tot açò passa pel respecte de la INDIVIDUALITAT, amb valor a la dedicació, al temps necessari, i al foment de la COOPERACIÓ i la relació amb l’altre, dins d’un model d’escola inclusiva.

Des de l’autoconeixement, s’aprén la relació social en cooperació, en contrapartida a la competitivitat. Per mitjà de la COEDUCACIÓ desenvolupem una cultura de la pau que resol els conflictes sense enfrontaments, que respecta la diversitat i que valora la igualtat d’oportunitats.

ninos projecte educatiu indicadors

La individualitat i la cooperació s’optimitzen en la LLIBERTAT D’ACCIÓ, en l’acostament a l’entorn, a les persones i als materials, i donen curs, des de l’acció autònoma, a la manipulació, a la interacció creativa i a la imaginació. Es crea així un entorn per si mateix estimulant i ESTÈTIC, que fomenta el gust per les coses boniques i el pensament positiu.

Des del reconeixement i la defensa, com a pròpia, de la nostra cultura i de la nostra LLENGUA, aprofitem, a més, la RIQUESA MULTICULTURAL que ens ofereix la nostra amplitud geogràfica, i fomentem alhora la introducció d’altres llengües.

Construïm una COMUNITAT EDUCATIVA compromesa i permeable a l’entorn, per al desenvolupament competencial dels individus. Fem escola amb les FAMÍLIES, compartint i acompanyant-los en el procés educatiu de fills i filles, mitjançant un EQUIP PROFESSIONAL cohesionat, compromés èticament i emocionalment, que desenvolupa la professió amb passió i en formació contínua, a l’altura d’una societat com l’actual, en progrés constant.

projecte educatiu ninos banner 02

COMPETÈNCIES NINOS

La nostra proposta educativa es desenvolupa a través del que denominem «MONS». Dins de cada «Món» hi ha les condicions necessàries per al desenvolupament progressiu de les competències Ninos, mitjançant una ambientació motivadora i estimulant, espais càlids d’acolliment, moments de sorpresa, espais de trobada que conviden els infants a explorar i manipular. I tot això amb una selecció acurada dels materials i del desenvolupament de les activitats.

projecte educatiu ninos banner 03

JUGAR AMB LA IMAGINACIÓ: Crear lliurement sense por d’equivocar-se. Considerar i utilitzar els múltiples recursos que ens ofereix l’entorn. Transformar l’entorn a partir de l’experimentació i la manipulació mitjançant l’expressió plàstica, la música, la literatura, l’expressió corporal, de manera individual i en cooperació.

Desenvolupar una actitud empàtica i sensible amb l’entorn, enriquint i aprenent d’ell. Percebre, sentir i viure el món i imaginar les seues infinites possibilitats.

VIURE AMB UN SOMRIURE: Sembrar la curiositat com a motor d’aprenentatge. Valorar positivament les accions dels altres. Utilitzar una actitud positiva per a resituar-se en les situacions adverses.

Expressar i vivenciar les pròpies idees sense por al fracàs. L’automotivació des de la seguretat afectiva i l’autoestima.

PENSAR AMB EL COS: Els reptes són oportunitats. Afrontar les situacions de forma creativa. Anticipar-se a les conseqüències de les accions, desenvolupant mons imaginaris on existeixen les diferents alternatives, assumint els riscos de les decisions de forma autònoma per a poder descobrir les pròpies possibilitats personals. Imaginar noves possibilitats per als processos de resolució.

PARLAR AMB LES EMOCIONS: L’òptim desenvolupament emocional de la persona garanteix el seu benestar. Som éssers BIOPSICOSOCIALS, i com tal cal atendre les tres àrees adequadament.

Un procés d’autoconeixement, reconeixement i gestió emocional ens permet una bona socialització, permetent el desenvolupament íntegre i en equilibri de la persona.

CRÉIXER CONVIVINT: Participar i col·laborar en les vivències de l’escola, descobrint-la i respectant-la. Entendre l’escola com un espai permeable, on l’escola forma part de l’entorn enriquint-se mútuament. Convida a les famílies i amics a unir-se a nosaltres, creant i compartint experiències com una vertadera comunitat educativa. Entendre que tots i totes som especials i únics. Respectar la diversitat.