Arranca la Primera Edició dels Reconeixements a treballs d´investigació “El món amb la mirada de la infància”.

13 gener 2021

Ninos Gestió Educativa junt a Florida Centre de Formació i Consum Coop. V. han llançat la convocatòria de la primera edició dels Reconeixements a Treballs d´investigació, dirigida a la promoció i valorització d’una cultura de la infància.

Els reconeixements, amb una dotació econòmica entre 250€ i 300€ estan dirigits als i les estudiants de Grau i Màster de Florida Universitària i de la Universitat de València, que presenten el seu treball fi de Grau (TFG), fi de Màster (TFM), en el curs 2020-21.

L’objectiu d’aquest reconeixement és promoure una Cultura de la Infància que pose en valor la importància d’acompanyar amb els temps, espais i maneres de fer necessàries per a afavorir el benestar i tot allò que va intrínsecament unit a ser xiquet: l’espontaneïtat, l’observació, la curiositat, l’afectivitat, el moviment i l’expressió de les emocions; involucrant als i les joves, futurs i futures professionals del sector i participes indispensable en la generació de canvis.

Cultura de la Infància és també reivindicar l’educació infantil dels 0 als 3 anys com a etapa educativa clau per al desenvolupament social, emocional i educatiu posterior de les criatures. És entendre el paper crucial i l’aportació educativa de les mestres i educadores d’aquesta etapa, i contribuir al seu reconeixement social.

Ninos, com a cooperativa valenciana d’Escoles Infantils, creu i treballa per a construir una Cultura de la Infància, on els xiquets i les xiquetes són protagonistes del seu propi aprenentatge. “Considerem que tenim la responsabilitat d’impulsar un canvi en l’educació, prestant especial atenció en l’educació infantil com un període fonamental en el desenvolupament de la persona” comenta Chusa Campillo, Gerent de Ninos.

Les línies d’investigació que es treballaran són:

1. Contextos i mirades des de la cultura de la primera infància per a un món més igualitari i just.
2. Innovació pedagògica: metodologies i pràctiques pedagògiques en el context d’Escoles Infantils Ninos.
3. Construcció social, cultural i política de la infància, de la seua cura i atenció: realitats, accions i percepcions.

Els i les estudiants poden inscriure els seus treballs a partir del 7 de gener al 15 de maig a través de la web www.escolesinfantilsninos.com.