L’Escola Infantil Ninos de Chiva ha dut a terme un Taller vivencial sobre Espais i recursos en el començament de la vida. En aquesta activitat es van compartir reflexions sobre conceptes com el moviment lliure, sobre el qual treballem tractant la importància de respectar el ritme de cada criatura, no anticipar postures/posiciones, la importància de la roba còmoda, reduir i evitar al màxim l’ús de sistemes de retenció, la importància del gateig, d’anar descalços, etc.

Vam compartir també reflexions entorn de la importància de l’adult present, que acompanya, acull i cuida, però permetent sempre aqueixa llibertat i transmetent seguretat i confiança. I sobre els materials que en aquestes edats tractem d’oferir elements sensorials, de fusta o materials naturals, per a transmetre el consum eco-responsable. De fàcil agarre, materials fets per nosaltres mateixos: botelles, caixes de cartó, teles… acabant amb la importància de retardar al màxim l’ús de pantalles i els seus efectes nocius.

A més, parlem també del part, lactància i vivències pròpies.

Sens dubte, són activitats com aquesta (que a més es va oferir de manera gratuïta a tota la població de Chiva), les que ens permeten compartir experiències en l’exercici de la criança, enriquint així les possibilitats i punts de vista de les pràctiques. Elements fonamentals per a configurar una profitosa comunitat educativa.