Des que l’escola participa en el projecte Albal Circular, no sols col·laborem amb la natura, retornant els nutrients a la terra en forma de restes orgàniques. Com a centre educatiu, també conscienciem a tota la comunitat en la importància de la lluita contra el canvi climàtic. Una lluita que ha de ser global.

Des del Japó, ens han visitat uns periodistes que busquen documentar este projecte des de la perspectiva de la comunitat educativa i com fem este treball a la primera infància. Quin tipus de pràctiques sostenibles fomentem en l’alumnat a través del treball de l’hort escolar afavorint la biodiversitat (especialment insectes que ajuden a la pol·linització), alhora que conscienciem a la població de la protecció de l’horta valenciana pel seu gran valor històric, ambiental i social.

Mitjançant estes visites som encara més conscients que totes estes accions, que comencen en la primera infància, ajuden a millorar la connexió i el respecte amb la terra des de molt xicotets i xicotetes, i fomenten el sentit de pertinença i cohesió social. Gràcies per la visita, en la qual passem una bona estona gaudint del nostre jardí i compartint costums i l’amor per la naturalesa.

Des de l’Escola Infantil Municipal Ninos d’Albal, esperem haver posat la nostra petjada per al desenvolupament d’un projecte sostenible a l’altre costat del món.