Ninos Gestió Educativa, junt a Florida Centre de Formació i Consum Coop. Val. convoquen la segona edició dels Premis El Món amb la Mirada de la Infància, uns reconeixements a treballs d’investigació adreçades a la promoció i valorització d’una cultura de la infància, dins de les temàtiques definides en aquestes bases. La inscripció començarà a partir de l’1 de febrer de 2022 i fins el 20 de maig de 2022.

L’objectiu d’aquest reconeixement es promoure una Cultura de la Infància que posa en valor la importància d’acompanyar amb els temps, espais i maneres de fer necessàries per afavorir el benestar i tot allò que va intrínsecament unit a ser infant: l’espontaneïtat, l’observació, la curiositat, l’afectivitat, el moviment i l’expressió de les emocions.

Cultura de la Infància és també reivindicar l’educació infantil dels 0 als 3 anys com a etapa educativa clau per al desenvolupament social, emocional i educatiu posterior de les criatures. És entendre el paper crucial i l’aportació educativa de les mestres i educadores d’aquesta etapa, i contribuir al seu reconeixement social.

Com a cooperativa valenciana d’Escoles Infantils creiem i treballem per a construir una Cultura de la Infància, on els xiquets i les xiquetes són protagonistes del seu propi aprenentatge. Considerem que tenim la responsabilitat d’impulsar un canvi en l’educació, prestant especial atenció a l’educació infantil com un període fonamental en el desenvolupament de la persona.

El premis El Món amb la Mirada de la Infància van dirigits als i les estudiants del Grau d’Educació Infantil i del Màster de Professorat de Florida Universitària i de la Universitat de València, i l’alumnat del Cicle de Grau Superior d’Educació Infantil de Florida Universitària, que presenten el seu Treball Fi de Grau/Màster (TFG) o Treball Fi de Cicle, en el curs 2021-22 (1a o 2a convocatòria).

LÍNIES D´INVESTIGACIÓ

  1. Contextos, processos i mirades des de la cultura de la primera infància per a un món més igualitari i just.
  2. Innovació pedagògica: metodologies i pràctiques pedagògiques en el context d’Escoles Infantils Ninos.