Les Escoles Infantils Ninos estem participant en el projecte europeu EDUCAP. Un programa de formació dirigit a professionals de l’educació per a la prevenció i detecció de l’abús sexual infantil. El projecte es coordina des de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, en associació amb la Universitat de Barcelona, Save the Children España i la Universitat Carles III de Madrid.

La nostra companya Raquel Benedito ha rebut la formació directa, desenvolupada a través de la xarxa CEFIRE i a càrrec de persones expertes en la matèria. Durant els pròxims mesos, amb el suport de l’equip professional del projecte, serà l’encarregada de replicar aquesta formació, dirigint-la a l’equip pedagògic i a les delegades d’igualtat de les Escoles Infantils Ninos.

D’aquesta manera, NINOS se suma a la important tasca de protegir la infància i defensar els seus drets des d’un entorn privilegiat, tant per a la detecció, com per a la prevenció, com ho és l’entorn educatiu.