Ninos arranca la formació en Violència en la Infància en els seus equips. La formació impartida per EDUCAP a càrrec de Raquel Benedito com a especialista, es traslladarà en un primer moment a les Coordinadores de les escoles, l’Equip d’Orientació, Delegades d’Igualtat i part del personal de Serveis Centrals.

Dimecres passat, va tindre lloc la primera de les 5 sessions que componen la formació, en la qual es va treballar a més del marc normatiu, temes tan importants com els mites sobre la violència en la infància, com podem previndre, a través, del coneixement, sensibilització i apoderament dels drets de la infància, de la igualtat, l’educació afectiu-sexual; de la comprensió de l’abús sexual infantil o de generar una seguretat personal i una xarxa de suport.

Es va treballar i es va reflexionar en profunditat sobre la importància de la mà de l’educadora, com és el nostre paper en el centre i com convertir-nos en entorns segur, com detectar, actuar, etc. entenent que la fase 0-2 anys és la fase fonamental en el desenvolupament de la persona. Es va treballar la part de la detecció i què pot resultar un indicador que una criatura està patint violència. I molt important el procés o fase de revelació, com acompanyar este procés? quin és el paper de l’educadora i fins on o de quina manera ha d’actuar? potenciant una escolta activa i respectuosa front a la revelació d’un cas de violència en la infància.

Van ser molts temes tractats en profunditat que ens van fer avançar en el camí de convertir-nos en espais segurs i de suport enfront d’estes situacions.